Bli Zulufadder

Tusen takk for din interesse for Zulufadder!
Arbeidet vårt er basert på det grunnleggende prinsippet om at gjennom utdannelse og selvstendighet skaper man et bedre og mer produktivt samfunn.


  • Allerede fadder? Logg inn.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Om Zulufadder

Slik startet Zulufadder

Historien om Zulufadder startet i desember 2004 da Mari Maurstad, som var på safari i Sør-Afrika, møtte fotojournalist Toby Selander og turoperatøren Ragnhild Button.

På reisen i Sør-Afrika besøkte de et suppekjøkken utenfor Eshowe i Zululand. Her møtte de en lokal kvinne, den nå avdøde Aurelia Mhlongo, som brukte sin lille månedlige pensjon for å gi mat til sultne barn.

Mari bestemte seg for at her kunne hun hjelpe, hun dro hjem og fortalte venner og familie om alt hun hadde opplevd. Zulufadder vokste raskt, og allerede i august 2006 dro Mari, Silvia og to andre frivillige til Sør-Afrika for å jobbe med lokalsamfunnet på heltid.

Zulufadder i dag

Det som startet med Aurelias suppekjøkken er nå en mangesidig organisasjon som hjelper vanskeligstilte barn og deres familier utenfor Eshowe. Vi tilbyr mat til de som virkelig trenger hjelp. I tillegg støtter vi utdanning, klær, medisinsk behandling og annen støtte.

Alle våre barn er vanskeligstilte, og er ofte foreldreløs (pga HIV/AIDS) eller bor under ekstreme forhold. Zulufadders mål er å hjelpe familiene slik at de på sikt klarer å skape et bedre liv for seg selv.

I dag er utdanning et av våre viktigste prosjekter, og vi driver egen skole. Gratton skole ble grunnlagt i 1997 og vi tok over skolen i 2010.  Vi inspirerer barn som går på rurale skoler til videre utdannelse, og de som består opptaksprøvene får tilbud om stipend til Gratton.

I 2010  var Gratton en liten grunnskole med 30 elever. Etter at vi tok over, er det blitt en større utdanningsinstitusjon som tilbyr undervisning og internat fra førskole til artium. Skolen har i 2022 over 500 elever og en stab på 60 personer, inkl 35 lærere. Elevene er både betalende barn fra lokalsamfunnet og Zulufadderbarn som blir sponset av våre faddere.

Les mer: www.gratton.co.za

Hvordan fungerer Zulufadder?

For 250 kroner i måneden er våre faddere knyttet til et barn som de kan følge utviklingen av. Personlige gaver til barnet og familien er også tilgjengelig i vår Gavebutikk, men det er ikke et krav.

Den månedlige støtten betaler for mat eller utdannelse, helsebehov, skoleuniformer og sko, og eventuelle andre nødvendigheter.

Zulufadder driver ikke barnehjem, og alle barna bor hos familiemedlemmer eller andre som tar vare på dem. I noen familier er det barn som er familiens overhode.

I Sør-Afrika drives Zulufadder av Silvia Hellesvik fra Vesterålen. Hun flyttet fra Norge til Eshowe i 2006, og som prosjektleder sikrer hun at  alle midler brukes på en ansvarlig måte og at pengene går dit de skal.

En av Zulufadders store styrker er at våre driftskostnader er minimale. Pengene går direkte der de til enhver tid trengs mest. Dette er vi veldig stolte av!

Misjon

Zulufadders målsetning er å bistå vanskeligstilte barn i rurale Zululand ved å anerkjenne retten til helse, ernæring, utdanning og fremskritt.

Vi gjør dette ved å:

  • Tilrettelegge for bedre helse for alle
  • Gi gode utdanningsmuligheter fra førskole til universitet
  • Bygge tillit og tro på at alt er mulig for den enkelte
  • Skape rollemodeller for å inspirere
  • Tilrettelegge for selvhjelpbedrifter

Les mer: 

Bli fadder

Hvordan du kan støtte