God Jul Og Godt Nytt År (2018)

Publisert 22. desember 2018

Mari oppsummerer hva som har skjedd i Zulufadder det siste året.

«Julekvelden kommer alltid brått på kjerringa», sies det… I Norge, i hvert fall. Men ikke i Zulufadder. Vi må planlegge og utføre juleoppgavene våre allerede tidlig i november for å rekke rundt til alle zulubarn og – ikke minst bestemødre, som alle har gledet seg til dette helt siden november i fjor. Vi kjører rundt til alle de seks distriktene våre.

Noen får gaver fra fadderne, de andre fra generøse faddere som gir litt ekstra. Det synges og danses rundt trillebårene med mat og gaver til jul oppi. Og i kirken fortsetter det; hele julen med sang og dans. Med nystrøkne klær, som ikke er mulig å forstå hvordan klarer å se så flotte ut; vasket med rar såpe i en balje, strøket på et jordgulv.

Og i det samme vi var ferdige med julegavene, sto pakking av skoleuniformer for tur. De skal ut første uke i januar.

I Sør-Afrika har vi full kontroll på hvem som trenger hva; hjelp til mat, bygge hus og til å drive skolen vår, Gratton, der utdannelsen gir flinke zuluelever mulighet til god grunnleggende utdannelse. Noe de ellers aldri ville hatt mulighet til. Vi gir også noen bestemødre og ungdom hjelp til å starte grønnsakshager og små kyllinggårder.

Vi har fått mye fantastisk støtte dette året. Både fra privatpersoner og flere bedrifter. NutraQ er vår hovedsponsor, barnehager i Læringsverkstedet er flotte bidragsytere, folk har ønsket seg penger til oss isteden gaver til jubileer og brylluper. Helt enestående!

Og overraskende nok, tok det HELT av da vi startet en innsamlingsaksjon til vaskbare bind for jenter, så de kan gå på skolen hver dag. Facebook kokte og God Morgen Norge ble besøkt. Helt magisk!! Jippi!

Og til dere faddere og bidragsytere som er ryggmargen for oss – uten dere trofaste faddere, ingen Zulufadder!

Så med denne hjertevarme takken ønsker vi deg en herlig jul og ser frem til et 2019 med blanke ark og fargestifter! Tusen takk! Vi skal tegne store bokstaver i flotte farger!

Hilsen Mari og hele Zulufadder-teamet