Nye skoleuniformer til skolestart

En viktig del av fadderskapet i Zulufadder er ny skoleuniform hvert år.

Vi har vår egen systue som syr skoleuniformer – kjoler og skjørt til jentene, bukser til guttene. Skjorter, gensere, sokker og sko kjøper vi fra produsenter i Durban. Vi starter i august året før slik at vi kan gi ut rundt 800 individuelt pakkede skoleuniformer tidlig i januar hvert år. 

Vi starter pakkingen i det øyeblikket vi er ferdige med julegavene i desember. Logisikk er viktig her! Var det gutt eller jente? Størrelse? Går hun på videregående skole? Da skal hun ha skjørt og skjorte, ikke kjole. Holde tunga rett i munnen, finne alle de rette tingene på det lille lageret vårt. 

Og så drar vi ut til alle de seks områdene vi jobber i. Ett sted for hver dag. Noen dager pøsregner det, andre er det 35 grader pluss. Vi møter dem i haller, utenfor skoler, under trær. Barna er redde for at de må gå på skolen i den samme gamle uniformen som i fjor og har møtt opp i hopetall. De nikker og smiler mens de sjekker at alt er korrekt i bagen deres. 

Noe som fortsatt er helt uforståelig for oss, er hvordan de klarer å være så rene, pene og nystrøkne HVER DAG når uniformen er vasket i en balje med kaldt vann og strykejernet er varmet over bålet. 

Tusen takk for at du er fadder og gjør det mulig for oss å gi ut nye uniformer hvert år!