O Jul Med Din Glede! (2016)

Publisert 22. desember 2016

Det er ikke kjedelig å være menneske! Det går jo opp og ned for oss alle. Og det er absolutt ikke KJEDELIG å jobbe med Zulufadder og barna der!  Dette er flotte barn og ungdom, som får det bedre takket være faddere og sponsorer! Hurra, det er det gøy å jobbe med!

I sommer var det kjempefint for meg å se at ting fremdeles er stabilt og oppadgående. Flere faddere har satt i gang kronerulling til hus for fadderbarnet sitt. Dette er ofte faddere som har vært nede og besøkt barnet sitt, og sett hvor kummerlig det er med for eksempel 9 personer liggende på gulvet hvor det trekker og regner igjennom   blikktaket. Til nå har vi bygget 46 hus. Og flere er på gang i 2107. Juhuuu!!

Vi har over 60 lokalt ansatte (inklusive medarbeiderne på skolen vår, Gratton). Dette er en skole som elever langt utenfor Eshowe har lyst til å gå på også, fordi den er blitt så god! Vi har fått mange gode lærer, nye klasserom, separate internatbygninger for jenter og gutter, og i 2017 setter vi i gang med 10. klasse og fordypning i bl.a. matematikk og naturfag. Vi har fått sponset en naturfaglab fra en generøs norsk dame! Vi har iPad’er i undervisningen og til neste år innfører vi mye nytenkning i undervisningen, og lærerne våre skal bli enda bedre. Vi satser på å bli en av de beste skolene i området innen få år!

I tillegg til Gratton, gir vi støtte fra utdanningsfondet vårt til de som har kommet så langt som universitetet. Vi har så langt Given som har gjort seg ferdig med Bachelor i geologi, i tillegg til Honours i miljøstudier. Minenhle har akkurat fått vite at han har bestått Bachelor i kjemi. Vanskelige fag – og vi er superstolte av guttene! Bak dem kommer jenter og gutter på alle nivåer som studerer ting som sykepleie, lærerutdanning, elektronikk og regnskap.

Det er suverent når faddere kommer igjen og igjen på besøk. De kan rett og slett ikke få nok av oss! Haha. Men alle SER store forbedringer, trygghet, glede, håp.

Da jeg var nedover i sommer (vinter der), hadde vi en bamse-”happening”. Via Facebook fikk folk greie på dette, sendte penger via VIPPS, og alle de lokale butikkene i området gikk tomme for bamser. Men vi fylte opp hus med teddybjørner og hjertene med kjærlighet. Rørende. Unge som gamle, gutter som jenter.

Det blir mange lange dager for Silvia. Hun bruker uendelig med tid foran pc-skjermen. Det blir mye administrasjon med 1000 barn og like mange faddere. Av og til kommer ikke mailene frem til fadderne. Det er veldig fortvilende når vi finner ut at nye (og gamle) faddere rett og slett aldri hører fra oss! Vi skal utbedre dette i det nye året, og sørge for at all kommunikasjon kommer frem.

Noen faddere betaler fortsatt bare 200 kr, selv om det er gått opp til 250 for en stund siden. Vi taper en del penger på det hver måned. Men kanskje de ikke har fått mailen?  Avtalegiroen kan også være lunefull, den gjør LITT som den vil, så orker du å sjekke DIN avtale, hadde det vært suverent!

Bestemødrene trener som før, holder seg friske, synger og er glade. De er glade selv om de ikke har nåla i veggen og har ansvaret for 9 barn. De er ryggraden i samfunnet.  Vi må prøve å få barnebarna deres til å bli flotte, selvstendige og velutdannete folk!

Det hyggelige for oss er også at fadderne er stabile! Tusen takk for det! Takk til dere som stoler på oss, at hjelpen er en til en, ikke via mange ledd. Takk til bedrifter, barnehager, innsamlinger, tomflaskepanting, sjenerøse folk, som sier de GLEDER seg over å få hjelpe. Nå sist, skuespiller og sanger Heidi Gjermundsen Broch, som sammen med kor og orkester donerte en julekonsert i Fredrikstad for noen dager siden. Takket være den får vi bygget flere hus i 2017! Utrolig! Ære være dere alle og fred på jorden!

Hilsen Mari