Kontonummer: 5081 07 78617

Kontakt Oss

Bli Zulufadder

Tusen takk for din interesse for Zulufadder!
Arbeidet vårt er basert på det grunnleggende prinsippet om at gjennom utdannelse og selvstendighet skaper man et bedre og mer produktivt samfunn.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Om Zulufadder

Sånn startet Zulufadder

Det hele startet i desember 2004 da Mari, som var på safari, møtte fotojournalist Toby Selander og turoperatøren Ragnhild Button.

På reisen i Sør-Afrika besøkte de et suppekjøkken utenfor Eshowe i Zululand. Her møtte de en lokal kvinne, den nå avdøde Aurelia Mhlongo, som brukte sin lille månedlige pensjon for å gi mat til sultne barn.

Mari bestemte seg for at her kunne hun hjelpe, hun dro hjem og fortalte venner og familie om det hun hadde opplevd. Zulufadder vokste raskt og i august 2006 dro Mari, Silvia og to andre frivillige til Sør-Afrika for å jobbe med lokalsamfunnet på heltid.

Zulufadder i dag

Det som startet med Aurelias suppekjøkken er nå en mangesidig organisasjon som hjelper vanskeligstilte barn og deres familier i og rundt Eshowe, Sør-Afrika. Vi tilbyr mat til de som virkelig trenger hjelp, utdanning, klær, medisinsk behandling og annen støtte.

Alle våre barn er vanskeligstilte. De er ofte foreldreløs (pga HIIV/AIDS) eller bor under ekstreme forhold. Zulufadders mål er å hjelpe familiene, så de på sikt klarer å skape et bedre liv for seg selv.

Vi driver en stor grunn- og videregående skole (Gratton skole), to barnehager og inspirerer barn som går på rurale skoler til videre utdannelse.

I 2005  var Gratton en liten grunnskole med 31 elever. Etter at vi tok over, er det blitt en større utdanningsinstitusjon som tilbyr undervisning og internat fra førskole til artium. Skolen har nå over 400 elever og en stab på 45 personer, inkl 25 lærere. Elevene er både betalende barn fra lokalsamfunnet og Zulufadderbarn, som blir sponset av våre faddere.

Hvordan fungerer Zulufadder?

For 250 kroner i måneden er våre faddere knyttet til et barn som de kan følge utviklingen av. Personlige gaver til barnet og familien er også tilgjengelig i vår Gavebutikk, men det er ikke et krav.

Den månedlige støtten betaler for mat eller utdannelse, helsebehov, skoleuniformer og sko, og eventuelle andre nødvendigheter.

Zulufadder driver ikke barnehjem, og alle barna bor hos familiemedlemmer eller andre som tar vare på dem. I noen familier er det barn som er familiens overhode.

I Sør-Afrika drives Zulufadder av Silvia Hellesvik. Hun flyttet fra Norge til Eshowe i 2006. Som prosjektleder sikrer hun at  alle midler brukes på en ansvarlig måte og at de går dit de skal.

En av Zulufadders store styrker er også at våre driftskostnader er minimale. Pengene går direkte der de til enhver tid trengs mest. Dette er vi stolte av.

Misjon

Zulufadders målsetning er å bistå marginaliserte barn i rurale Zululand ved å anerkjenne retten til helse, ernæring, utdanning og fremskritt.

Vi gjør dette ved:

  • Tilrettelegge for bedre helse for alle involverte
  • Gi gode utdanningsmuligheter fra førskole til universitet
  • Bygge tillit og tro på at alt er mulig for den enkelte
  • Skape rollemodeller for å inspirere
  • Tilrettelegge for selvhjelpbedrifter