Doremi barnehage

Pågående

Doremi barnehage

DOREMI barnehage i Umlalazi har hatt en utrolig reise siden den ble grunnlagt i 2006. Takket være to unge menn, Fredrik og Håvard, som eide og jobbet i DOREMI barnehage i Fredrikstad, og deres engasjement og innsats ble den aller første bygningen i Zulufadder sponset og bygget i løpet av en intens uke. Med moderne verktøy og lamper som forlenget arbeidsdagene, overrasket de alle, inkludert Zulu-ungdommen som ble ansatt som arbeidskarer. Siden den gang har barnehagen vært en hjørnestein i lokalsamfunnet.

I 2008 ble DOREMI barnehagen utvidet med et helt nytt bygg, sponset av Rotary International og en skofabrikk i Durban kalt “Soul of Africa”. Dette nye tilskuddet ga barnehagen to ekstra rom, inkludert to klasserom og et kontor. Den opprinnelige barnehagebygningen ble omgjort til en liten butikk hvor bestemødrene kunne selge sitt håndarbeid.

I 2017 gjennomgikk barnehagen en betydelig oppussing, og et stort utetak ble satt opp for å beskytte barna mot varmen og regnet.

DOREMI barnehage i Umlalazi hadde aldri vært hva den er uten Popi. Hun er et eventyr. Hun har vært en viktig del av barnehagens suksesshistorie. Popi, som tidligere hadde begrenset kunnskap i engelsk, har utviklet seg til å bli en viktig lærer og en ekte sjarmbombe for både barn og besøkende. Gjennom årene har hun lært hundrevis av barn å lese engelsk, regne, synge, tegne, leke og å oppføre seg pent.

Barnehagen har også blitt utstyrt med både innendørs og utendørs arealer som gir barna tilgang til vann og toaletter, og takket være besøk av faddere, sponsorer, studenter fra hele verden og andre turister, har DOREMI barnehage kunnet opprettholde og utvide sitt verdifulle arbeid i lokalsamfunnet. Doremi er historien om engasjement, vekst og samarbeid har satt et varig avtrykk i Umlalazi, og DOREMI barnehage vil fortsette å lyse opp fremtiden for mange unge liv.

Støtten vi får går til:

  • Bøker, skrivesaker og leker
  • Bord, stoler, hyller og andre møbler
  • Grønnsakshage m/utstyr
  • Vaskemidler, dopapir, etc
  • Elektrisitet og alarm
  • Innlagt vann og toaletter
  • Sikkerhetsgjerde
  • Lønn til ansatte
  • Kontinuerlig vedlikehold

Bilder fra vedlikehold 2023:

Tusen takk til alle sponsorene som gjør at at barna får en HELT annen start på livet!

Mer fra Doremi barnehage:

Hovedsponsor for Zulufadders barnehage: Læringsverkstedet barnehager ❤️