Doremi barnehager

Pågående

DOREMI barnehage heter DOREMI fordi den aller første bygningen vi bygget i Zulufadder ble sponset – og ikke minst BYGGET – av to unge menn som eide og jobbet i DOREMI barnehage i Fredrikstad.

De kom på besøk i 2006 og «raidet» Eshowes svar på Maxbo, den lokalt butikken BBS Mica . Zulu-ungdommen, som kom for å se på byggingen, ble ansatt som arbeidskarer. De lo da Fredrik og Håvard fra DOREMI sa at de skulle klare å bygge barnehagen på en ukes tid. Men med verktøy som zuluene aldri hadde sett før og lamper som forlenget arbeidsdagene til langt utpå kveld, klarte de det på en uke!

DOREMI barnehage i Umlalazi hadde aldri vært hva den er i dag uten Popi. Hun er et eventyr. En sjarmbombe og magnet på absolutt alle. Hun kunne dårlig engelsk da vi først kom i 2005, men nå snakker hun i vei. Og i løpet av disse årene har hun lært hundrevis av barn å lese engelsk, regne, synge, tegne, leke og å oppføre seg pent.

Skolen vår, Gratton, plukker først og fremst barn fra Popis barnehage, siden barna der har blitt stimulert fra treårsalderen. Og de er skoleklare på lik linje med de andre barna som sender sine barn på Gratton.

I Simunye, en times kjøring fra Eshowe, har vi også barnehagee i den superflotte hallen sponset av Knut og Erna Engs Barnefond. Den er  helt suveren. Hurra for dem!

Vi merket fort at barna kom sultne hver dag, og hadde ikke energi til å lære eller leke. Fra januar 2015 har vi, takket være sponsorer, hatt muligheten til å gi barna et måltid hver dag.

I Simunye har vi også et stort bibliotek. Det har vi fått til takket være en norsk forfatter som tok initiativet  til å lage antologien «Ord for ord», der mange av Norges kjente forfattere bidro. Tusen takk til dem!

Bøkene i biblioteket er fra prosjektet «Books for Africa» i USA.

Alle barnehagene har både inne- og uteareal med tilgang til vann og toaletter. De har møbler, bøker, leker, og lekestativ.

Tusen takk til alle sponsorene som gjør at at barna får en HELT annen start på livet!

DOREMI barnehager har i ettertid blitt overtatt av Læringsverkstedet AS.

Hovedsponsor for Zulufadders barnehager: Læringsverkstedet barnehager