Et lite rop om hjelp

Fullført

Innsamlet: Kr 180 000
Mål for innsamlingen: Kr 180 000


Oppdateringer

14. oktober 2022: Endelig! Det nye taket på Gratton skolen er ferdigstilt – all asbesten er fjernet og dette vil gi et bedre læringsmiljø for elevene på skolen. Vi har også fått på plass store vifter på taket som vil forbedre ventilasjonen i bygget. Tusen takk til alle våre faddere og støttespillere som har gjort dette mulig ❤️
(Se flere bilder nederst i artikkelen)

3. oktober 2022: Vi er så takknemlige for all hjelpen dere har gitt oss med å erstatte taket på Gratton. Vi er ikke helt ferdige ennå – fjerningsprosessen har vært vanskeligere enn vi forventet, og vi venter på at en spesialist skal komme og fjerne asbesten. 

27. juli 2022: Vi klarte det! Faddere og sponsorer har vært enestående og samlet inn over 180 000 kroner slik at vi kan ferdigstille taket på Gratton!
Tusen hjertelig takk for ALLE bidrag! 

14. juli 2022: Popi har fått nytt utetak etter at taket ble revet av i en orkan.

29. juni 2022: Inspektører fra arbeidsdepartementet kom på besøk for å sjekke at arbeidet blir utført riktig pga asbesten.

24. juni 2022: Selv om vi ikke helt har nådd målet vårt ennå er vi i gang med å skifte ut taket. Det har regnet mye i det siste og elevene kan ikke være i disse klasserommene når det står på som verst. Det er skoleferie de neste tre ukene og nytt tak skal på plass innen elevene kommer tilbake.
Tusen takk for alle bidrag! 

15. juni 2022: Rektor og to ansatte dro på kurs for sertifisering av sikker fjerning av asbest.

9. juni 2022: Popis barmehage, Doremi, fikk utetaket revet av i en orkan for noen uker siden. I dag fikk vi beskjed fra forsikringen om at de dekker nytt tak! Jippii!!👏😀


Bakgrunn

Vi er så begeistret for alle de trofaste, generøse fadderne våre! Hver måned kommer bidraget, som gjør oss i stand til å opprettholde akkurat det vi trenger. Hurra for alle dere! Det har vært tøffe tider under pandemien for mange faddere, også økonomisk. Men likevel har de fleste valgt å hjelpe zulubarna, og det setter vi veldig stor pris på!

Vi er OGSÅ veldig begeistret for folk som samler inn ekstra penger til oss! Millioner av takk! Det er bedrifter, skoleklasser og private. Skoler og barnehager lager ting og selger og opptrer. Og vi tar hjertelig imot og bruker dem der de trengs mest, eller der giver ønsker at vi skal bruke dem.

MEN, det finnes noe som er dumt. Og det vi liker aller MINST, er når vi må bruke penger på UTROLIG KJEDELIGE og kostbare ting! Vi ØNSKER jo bare bruke dem DIREKTE på barna, ungdommene, og på utdannelse.

Men innimellom må vi altså bruke penger på uforutsette ting. 

  • Vi hadde en ny ekstrem storm forrige helg, den andre på kort tid. Taket på uteområdet til Popis barnehage (Doremi) ble revet ned! Det koster mange tusen å kjøpe nytt og få det på plass igjen.
  • For et par uker siden måtte måtte vi reparere skolebussen og betale for en ny og veldig kostbar del.
  • Men – det som er verre, og MYE DYRERE, er at takene på nesten alle Grattons klasserom innholder ASBEST, og de lekker i tillegg!  IKKE BRA. Asbest er et farlig og kreftfremkallende stoff.
  • Nå sier i tillegg utdanningsdepartementet at ALLE tak med asbest må skiftes i løpet av året, ellers STENGER de skolene… Så vi MÅ bare få skiftet de takene. 

«Men hvor GØY er det for faddere og bidragsytere å betale penger til et TAK?», spurte jeg Silvia.

Silvia er alltid optimistisk og svarte: «Vårres faddera og sponsora e klok og forstår at vi ikkje kain ha eleva i klasserom med et tak som e fuill av aspæst».

Hvis mange kan gi LITT, så vil det jo hjelpe! Verdens kjedeligste prosjekt å bruke penger på, men vi føler at vi ikke har noe valg.

Mitt motto er SAMMEN ER VI DYNAMITT!

TUSEN TUSEN takk for alle bidrag, uansett størrelse! ❤️ 

Hilsen Zulu-Mari 😊


Innsamlet: Kr 180 000
Mål for innsamlingen: Kr 180 000


Mer:

Har du lest reisebrevet “Mitt Afrika” fra da jeg besøkte Zulufadder i april?

Grattons hjemmeside: www.gratton.co.za