Nye klasserom x 2 (2020)

Pågående

Gammelt skur blir to teknologiske klasserom

Oppdatering 30. november 2020: Byggingen av klasserommene er godt i gang og snart skal taket på. Se bilder i galleriet under.

Bakgrunn

Da Mari besøkte oss i september 2019 hadde vi store drømmer om å gjøre et gammelt skur på Gratton om til klasserom. Nå blir drømmen en realitet og takket være fantastiske sponsorer og en litt uventet støtte fra Rotary skal vi bygge to topp moderne klasserom i løpet av høsten 2020.

Gratton skole, som eies og blir drevet av Zulufadder, er blitt veldig populær og vi har fått mange nye elever de siste årene. For å kunne tilby flere plasser til barn fra Zulufadder, samt øke tilgangen på god utdannelse i området, trenger vi flere klasserom.

Studenter fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) har designet de flotte klasserommene. NutraQ (vår hovedsponsor), studentene på AHO, og private sponsorer står for finansieringen. Tusen takk for alle bidrag – uten dere er det ikke mulig! 

Støtte fra  Rotary International

Tidligere i år sendte vi en søknad til Rotary Foundation i Chicago om støtte til teknologiutstyr i klasserommene – og vi fikk JA til svar! De gir oss $60 000 til å kjøpe nettbrett, elektroniske tavler, prosjektorer, programvare, i tillegg til støtte til opplæring av lærerne.

Rotaryklubbene i  Førde, Florø og Sogndal, samt Rotary distrikt 2250 (Rogaland og Vestland) var med på spleising med Rotary Foundation som matchet pengene.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Vil du hjelpe oss med dette prosjektet?

Vi må bygge de to klasserommene før jul for å få pengene fra Rotary. Vi er veldig godt i gang, men vi trenger fortsatt litt hjelp til å komme i mål.

Bli GJERNE med på SPLEISELAGET: 

TUSEN TAKK TIL ALLE SOM HAR BIDRATT SÅ LANGT!