Hjelp oss å skinne 🌞

Pågående

Innsamlet så langt: 21. mars 2023: Kr 133 700
Tusen takk for ALLE bidrag! 🙌❤️🙌

Kjære alle Zulufaddervenner! Tenk om alle var som dere!

Først og fremst, vil jeg IGJEN takke dere for REDNINGSAKSJONEN på Gratton skole i 2022! Takene med asbest ble fikset og det blomstrer på skolen! Vi ble jo ranket som BESTE SKOLE av 250 skoler i distriktet i 2022! TENK DET! «Vi RULER!» (som ungdommen ville ha sagt).

Men ikke før har krisen lagt seg, så kommer det en NY! Det er jo bare til å grine av! Det gjelder STRØM nå! De stenger og rasjonerer strømmen i timevis HVER dag i Sør-Afrika (og nå trues det med at det skal bli enda verre). I tillegg er telefonlinjer og internett nede når strømmen går. Velkommen til steinalderen! Lekser kan ikke leses, pc-er kan ikke brukes, undervisning må avbrytes, middag kan ikke lages, og jobber må utsettes. Det er jo så frustrerende! Derfor må vi investere i solcellepaneler, omformere og litium-ion-batterier til Gratton skole og internater.

Og det er bare å beklage: Vi klarer ikke dette alene. Vi trenger deres hjelp igjen!

MEN, det er jo positive ting her også! Ikke bare vil solcellepanelene og batteriene gi oss tilgang til strøm når det er strømrasjonering, de er jo miljøvennlige og bærekraftige også! Solenergi er jo uendelig, og det er masse sol i Sør-Afrika! Ikke bare vil vi spare mye penger på mindre strømforbruk over tid, men vi vil også være med på å gjøre klimaet bedre! Og – det er en engangsinvestering, dette vil vare i mange mange år!

ALTSÅ: Kan dere hjelpe oss LITTEGRANN med å gjøre Gratton skole ikke bare til BEST I DISTRIKTET, men også til å være et forbilde for bærekraftighet?! For hvis flere gir LITT, SÅ BLIR DET MYE TIL SAMMEN!! (Det er mulig at dere har hørt akkurat den setningen før… men det er jo sant!)

Jeg har snart bursdag og ønsker meg IKKE parfyme og eller nye sokker av familie og venner. Nei, det har jeg mer enn nok av fra før.

Gi meg heller litium-ion batterier til Afrika🌞

Vi trenger totalt syv systemer for å dekke administrasjon og internater fordelt på tre eiendommer. Installasjonen vil bli gjort i faser etter som vi har nok penger til å gjennomføre et såpass stort prosjekt.

Fase 1

Kjøp og installasjon av omformere og litium-ion-batterier. Batteriene lades når strømmen er på. Dette er verken bærekraftig eller billig i lengden, men det får oss opp å gå.
Total pris: kr 250 000. Vi vil installere systemene fortløpende prioritert fra administrasjon til internater.

Fase 2

Kjøp av solcellepaneler som kobles på systemet med omformere og batterier. Når dette er på plass trenger vi minimalt med strøm fra staten, og vi kommer til å spare mye penger, og samtidig gi klimaet en liten gave.
Total pris: kr 250 000. Også her vil vi installere fortløpende.

Kunne du tenke deg å hjelpe oss? Da kan du velge en av disse:

Tusen tusen takk og hilsen fra Mari – som skjelver i buksene av så store summer 😬🤪