Hjelp oss å skinne 🌞

Fullført

Fullført! Tusen takk for ALLE bidrag! 🙌❤️🙌

Fase 2 er fullført! Innsamlet: Kr 180 000

Fase 1 er fullført! Innsamlet: Kr 250 000

Oppdatering

12. juli 2023:

Vi fikk en FANTASTISK GAVE fra en fadder i forrige uke, og i tillegg har vår hovedsponsor NutraQ gitt sitt regelmessige bidrag 😍 Dette i tillegg til alle dere som har gitt støtte allerede 💖 Vi kunne dermed avslutte solcelleprosjektet for Gratton skole kjappere enn forventet. Hurraaaa 🤩🤩

Alle batterier og omformere er installert og vi har egen strøm når strømmen blir slått av (varierer mellom 4 til 10 timer hver dag). FOR EN FORSKJELL! Vi i Sør-Afrika kan ikke annet enn å si TUSEN TUSEN TAKK om og om igjen, vi er så ekstremt takknemlige for at dere har gjort dette mulig!

Solcellepanelene som skal på takene er bestilt og vil bli installert fra neste uke. Da sparer vi mye på en dyr strømregning. VINN-VINN og HURRAAA igjen!😃

Her kan du lese hele historien som fikk Zulufadder til å skinne 🌞

Kjære alle Zulufaddervenner! Tenk om alle var som dere!

Først og fremst, vil jeg IGJEN takke dere for REDNINGSAKSJONEN på Gratton skole i 2022! Takene med asbest ble fikset og det blomstrer på skolen! Vi ble jo ranket som BESTE SKOLE av 250 skoler i distriktet i 2022! TENK DET! “Vi RULER!” (som ungdommen ville ha sagt).

Men ikke før har krisen lagt seg, så kommer det en NY! Det er jo bare til å grine av! Det gjelder STRØM nå! De stenger og rasjonerer strømmen i timevis HVER dag i Sør-Afrika (og nå trues det med at det skal bli enda verre). I tillegg er telefonlinjer og internett nede når strømmen går. Velkommen til steinalderen! Lekser kan ikke leses, pc-er kan ikke brukes, undervisning må avbrytes, middag kan ikke lages, og jobber må utsettes. Det er jo så frustrerende! Derfor må vi investere i solcellepaneler, omformere og litium-ion-batterier til Gratton skole og internater.

Og det er bare å beklage: Vi klarer ikke dette alene. Vi trenger deres hjelp igjen!

MEN, det er jo positive ting her også! Ikke bare vil solcellepanelene og batteriene gi oss tilgang til strøm når det er strømrasjonering, de er jo miljøvennlige og bærekraftige også! Solenergi er jo uendelig, og det er masse sol i Sør-Afrika! Ikke bare vil vi spare mye penger på mindre strømforbruk over tid, men vi vil også være med på å gjøre klimaet bedre! Og – det er en engangsinvestering, dette vil vare i mange mange år!

ALTSÅ: Kan dere hjelpe oss LITTEGRANN med å gjøre Gratton skole ikke bare til BEST I DISTRIKTET, men også til å være et forbilde for bærekraftighet?! For hvis flere gir LITT, SÅ BLIR DET MYE TIL SAMMEN!! (Det er mulig at dere har hørt akkurat den setningen før… men det er jo sant!)

Mari startet en Facebook-innsamling og fikk inn over 30 000 kroner! Ønsker du å starte en innsamling? Klikk her

Gi meg heller litium-ion batterier til Afrika🌞

Vi trenger totalt syv systemer for å dekke administrasjon og internater fordelt på tre eiendommer. Installasjonen vil bli gjort i faser etter som vi har nok penger til å gjennomføre et såpass stort prosjekt.

Fase 1 – innsamling ferdig! 

Kjøp og installasjon av omformere og litium-ion-batterier. Batteriene lades når strømmen er på. Dette er verken bærekraftig eller billig i lengden, men det får oss opp å gå.
Total pris: kr 250 000 . Vi vil installere systemene fortløpende prioritert fra administrasjon til internater.

Tusen takk for alle bidrag! Systemene er installert! 

Fase 2 – innsamling ferdig!

Kjøp av solcellepaneler som kobles på systemet med omformere og batterier. Når dette er på plass trenger vi minimalt med strøm fra staten, og vi kommer til å spare mye penger, og samtidig gi klimaet en liten gave.
Total pris: kr 180 000. Også her vil vi installere fortløpende.

Tusen tusen takk og hilsen fra Mari – som skjelver i buksene av så store summer 😬🤪