Prosjekt ZULUBYGG

Pågående

ZULUBYGG er Zulufadders husbyggingsprosjekt.
Siden 2006 har vi bygget 59 enkle hus for de familiene som virkelig trenger nytt tak over hodet.

Historien bak Zulubygg

Fra begynnelsen av Zulufadder og frem til i dag ser vi at de barna som er med i prosjektet har fått en bedre livssituasjon. En ting som imidlertid ikke har bedret seg er boforholdene. For veldig mange er det svært dårlig. Vi har sett opptil 15 foreldreløse barn som bor hos slektninger eller naboer. I noen tilfeller bor barn alene. Det finnes ingen midler til å kunne gjøre de enkleste forbedringer på jordhyttene eller skurene de bor i.

Det hele startet i november 2006. Mari og Silvia besøkte en jente på 6 år som het Nokwanda, og bestemoren hennes. Det som så skjedde vil Mari og Silvia aldri glemme. De gikk inn i huset, så seg rundt og begge tok til tårene. Rottene sprang rundt og det hele var bare ubeskrivelig grusomt. Der og da ble det bestemt at et nytt hus skulle bygges. Takket være det Norske Teateret og lokale byggere ble huset ferdigstilt før jul 2006.

Frivillig innsats

Stian fra Hønefoss kom til Zulufadder som frivillig i februar 2007. Da han reiste hjem til Norge satt minnene om elendige boforhold så sterkt i ham at han bestemte seg for å starte eget husfond. Dette var starten på ZULUBYGG. Stian tok runden i Hønefoss og samlet inn kr. 80.000,- til husbygging i løpet av noen få uker. Tusen takk, Stian og Hønefoss!

Stian kom selvfølgelig tilbake til Zululand for å følge byggingen. Han har vært hos Zulufadder som frivillig flere ganger siden, og første halvdel av 2009 tilbrakte han med de lokale byggerne og de satte opp fire nye hus.

Pr august 2021 har vi bygget 59 nye hus, og i tillegg fikset 20 hus – med nye tak, vinduer og generell oppussing.

Norsk arkitekt

Arkitekt Ellen Enger har tegnet husene som har en planløsning tilpasset forholdene i Zululand. Ellen besluttet at hun og andre arkitekter skulle hjelpe til. De har siden jevnt og trutt satt penger inn på byggekontoen.I tillegg har Ellen designet hallen i Simunye som er sponset av Erna og Knut Engs Barnefond.

Sponsorer

  • Diamantring ZULU by Heyerdahl og er designet av Heyerdahl Gullsmed. Alt overskuddet går til Zulubygg.
  • I oktober 2008 hadde Rotary-distriktet i Oslo en stor konsert til inntekt for Zulufadder. De samlet inn penger til 15 nye hus!
  • Resten av husene er sponset av individuelle sponsorer.

Slag i slag, hus for hus

Vi bygger enkle hus, uten strøm og uten innlagt vann. Ingen toalett, bad eller kjøkken, men det er et hjem. I dette hjemmet får de muligheten til å skape trygghet. Barna er beskyttet mot vær og vind, og døren kan låses når mørket faller på. Vi ønsker alle at våre barn skal føle seg trygge.

Zulufadder ønsker via Zulubygg å kunne gi så mange som mulig et trygt sted å sove om natten, men vi trenger din hjelp. Uten støtte og hjelp fra Norge ville vi ikke hatt muligheten til å gjøre det vi gjør.

Husene har blitt bygget i to forskjellige størrelser; to- og treroms.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker å bygge et hus.