Zulufadder House

Pågående

Zulufadder ligger ikke på latsiden! I februar 2021 åpnet vi nytt internat for Gratton skole: «Zulufadder House»

I 2012 og 2015 åpnet vi de to første internatene på Gratton, og ca 80 gutter og jenter bor på skolen. Elevene sponset av Zulufadder tok opp mer enn halvparten av sengene, og vi måtte avvise mange andre studenter siden vi ikke hadde nok plass på internatene. Dette har vi nå gjort noe med.

Fra januar 2021 har Gratton skole og Zulufadder tatt over huset til Zulufadders prosjektledere Silvia og Nick i Eshowe. De har drevet en lokal Bed & Breakfast i 11 år og har nydelige omgivelser for barn å vokse opp i. Her vil barna få hjelp til skolearbeid, næringsrik mat, tid til å slappe av i fine omgivelser, og svømmetrening i bassenget.

Deler av huset ble snudd opp ned for å installere flere toaletter og dusjer. Køyesenger er levert, nye dyner og sengetøy er klar til bruk.

Ansatte

Alle de tidligere ansatte får beholde jobben – det var viktig i prossessen, og de gjennomgår nå opplæring av hva som forventes.

Syklonen Eloise

Ytterkanten av syklonen Eloise traff oss natten etter at vi haddde installert fire nye septikktanker. Masse regn gjorde at de tomme septtikktankene fløt i gjørma… Rørleggeren var ikke i så godt humør dagen etter – men han tok det hele med et smil til slutt 😅

Økonomi

Kun elever som blir støttet av Zulufadder skal bo på det nye internatet. Dette frigir mange plasser på internatet som er på Gratton skole, og det igjen betyr mer inntekter for skolen siden vi kan fylle opp med flere betalende elever.

Nye laptoper og nettbrett

Mari dro i gang en innsamling slik at alle barna skulle ha tilgang til en egen laptop eller et nettbrett.

Livet på internatet består av mye skolearbeid, kulturelle innslag, aktuelle debatter, latter og sang.

Tusen takk for all støtte!

Les mer:

Gratton skole

Barna lærer å svømme

.