Sommernytt fra Zululand

Publisert 28. juni 2020

I Sør-Afrika er det i skrivende stund nøyaktig samme temperatur som her på Østlandet – og der er det midtvinters! Men det er betraktelig kaldere på kvelden og natten i Zululand. La oss sende VARME tanker til barna som ligger på gulvet på en stråmatte i 6 grader!

Coronaviruset

Vi får mange spørsmål om situasjonen i Sør-Afrika. Det er så suverent å vite at dere BRYR dere! Arbeidet vårt LØFTES av dere! Så tusen takk!

Her kommer en liten oppdatering på situasjonen:

Pr 28. juni 2020:

  • 131 800 smittede
  • 2413 døde
  • 67 094 friskmeldt
  • Det er flest smittede i områdene er rundt Cape Town og Johannesburg. Årsaken er nok at de bor i mer slumstrøk, tett i tett. Det er vanskelig å holde avstand og holde hygienen på topp. I vårt område  er det foreløpig få som er smittet. Det er mye større avstand mellom husene. Jeg kaller det GRØNNSAK-LAND der ute.
  • Det er påbudt med ansiktsmasker når man beveger seg offentlig, og folk er generelt veldig flinke til dette.
  • De offentlige skolene åpnet 8. juni for 7. og 12. klasse, det er avgangsklassene på barne- og videregående skoler. Resten av klassene skal tilbake i faser fra 6. juli. Det sørafrikanske skoleåret et omvendt fra Norge, og avslutning av året er 15. desember.

Gratton skole

Gratton skole åpnet (for de nevnte klasser) 1. juni, rett og slett en uke FØR andre skoler. Vi har åpnet for flere klassetrinn nå, og så lenge vi holder oss smittefrie vil vil åpne for nye klasser hver uke. Juhu!

Les mer

Nye klasserom

Vi har besluttet å bygge to nye klasserom i de kommende månedene for å kunne utvide skolen som planlagt fra januar 2021. Vi har allerede STOR pågang til Gratton til neste år! Studenter fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) har designet klasserommene, SKIKKELIG FINE og de blir sponset av NutraQ, studentene på AHO, og private sponsorer.

Vi har sendt en søknad til Rotary International for å få dekket alt fra pulter, iPader, interaktive tavler og programvare. Vi venter spent på å høre hva de sier – Bli GJERNE med på SPLEISELAGET om du vil ?

Nytt kontor

I løpet av Corona-tiden har vi satt opp et eget Zulufadder-kontor på Gratton. Det er masse plass på skolen, og siden vi tilbringer mye tid på skolen er det fint å ha et eget sted. Kontoret er bygget av to gamle containere og har også plass til det nokså overfylte lageret vårt.

Se bilder

Zulufaddergenser

Er du glad i å strikke? Tusen takk til Garnius som har designet en helt egen Zulufaddergenser og gir kr 50 til oss for hver solgte strikkepakke!

Strikk vakre Wena (Zulu-ord som betyr «Du») – les mer her 

Oppdateringer av barn og studenter

Vi jobber kontinuerlig med å oppdatere alle barna. Mange er oppdaterte allerede, og i løpet av de neste ukene er målet at alle faddere skal få ny info og nytt bilde. Så SJEKK MAIL, selv om det er sommer! Og OBS: Tusen takk til alle som har gitt gaver til barna i det siste!

Ekstra matesker

Vi må bare si TUSEN TAKK til vår hovedsponsor NutraQ og andre faddere som gav oss ekstra midler til å dele ut mat!! Også  mat til familier som ikke er i prosjektet, men som har trengt dette sårt i disse tider. Lokalbefolkningen har satt veldig stor pris på hjelpen! SIYABONGA KAKHULU! Gjett hva det betyr ? (= Tusen takk!)

Vi bygger hus nummer 56

Den sørafrikanske staten har bygget veldig mange hus til folket de siste årene, og det fortsetter.  Men vi har noen familier som VIRKELIG trenger nytt hus, og som ikke er på statens lister. MEN takket være så mange generøse faddere er vi veldig godt i gang med hus nummer 56! Vi har penger til TO hus til, MEN her er flere familier som trenger hus, så ta GJERNE kontakt om du vil hjelpe/spleise på et! Kanskje vi klarer å runde 60 hus ?

Coronaen har snudd opp/ned på livene våre. Alle sammen. Mange har mistet noe/n, men kanskje mange har FUNNET noe også. Et nærvær, en øyneåpner, et temposkifte, en glede i å hjelpe, i de små ting, i naturen, i stillheten. Vi i Zulufadder har opplevd en stor generøsitet og omtanke. Vi føler dyp takknemlighet for at dere hjelper oss å hjelpe videre!

Sommerhilsen fra Mari