Tur til stranda

Vi ønsket å ta med noen av bestemødrene og barnebarna deres til stranden og havet.

Kun noen få av de ca 70 år gamle bestemødrene vi kjenner har noen gang vært der. Enda det bare ligger en halv time unna med bil. De har rett og slett levd et helt, langt liv uten å se havet. Å sette føttene sine i sanden og i saltvannet.

Det er en stor opplevelse. Av LOTTO i Sør-Afrika har vi fått sponset en 23-seters buss. Vi lastet inn barn og bestemødre og  kjører ned til en rolig lagune, med havet drønnende utenfor sandbankene. 

Det var en merkelig stillhet da alle ble stående i sine vinterklær helt inntil vannkanten. Ingen turte å gå uti. De hadde bare HØRT om hav og saltvann.

Selv om det var midt på vinteren, var det for en nordmann nydelig badetemperatur, så jeg kastet meg uti med den melkehvite kroppen min. Da måpte de. Jeg sprutet vann på et par av småguttene, som trakk seg unna, men etter hvert ble de modigere og det endte med at absolutt ALLE; barn og bestemødre plasket rundt og lo og skrek. Utrolig flott opplevelse. Vi hadde med håndklær, pledd og mat, så vi ble der en stund. Bestemødrene sang og barna lekte i sanden. Virkelig en dag jeg satte stor pris på.

Mari Maurstad, juni 2014