Zuluåret 2020

Hei, hå, nå er det jul igjen! Enten vi vil eller ikke. Og når vi sitter her i regnet og mørket og kanskje lurer litt på hvor trist denne julen skal bli, så kan vi sende en tanke nedover til noen som er glade for at akkurat DU (og alle andre som støtter Zulufadder) finnes!

Det er sommer og varmt i Sør-Afrika nå, så julenisseskjegget klistrer seg sikkert til haken. Men barna trenger ikke en snill nisse, fordi de har snille faddere fra et sted de knapt har hørt om.

UTDANNELSE kan ikke kan pakkes inn i glanset papir, men er likevel den BESTE GAVEN å få. Enten det er jul eller ikke. Og nettopp utdannelse er noe vi satser stor på nå, og mange får god utdannelse både på Gratton skole og på landets universiteter. Vi har studenter på universiteter over hele Sør-Afrika, og de studerer alt fra analytisk kjemi, offentlig forvaltning, interiørdesign og elektrisk ingeniør. Se hele listen over studier

Under Covid-19 lockdown fikk vi enorm hjelp til folk som manglet mat. Vår hovedsponsor, NutraQ, donerte en stor sum som gjorde at vi kunne kjøre ut matesker til alle de som hadde det verst. Vi er utrolig takknemlige for det!

Vi har lenge hatt en drøm om å bygge om et gammelt skur på Gratton til to moderne klasserom, og i disse dager blir dette virkelighet! Klasserommene skal være ferdig til skolestart i slutten av januar. Det er utrolig hvor flotte og generøse bidragsytere vi har. Les mer om dette flotte prosjektet

Til tross for lockdown og strenge regler, har barna på Gratton skole også fått undervisning via internett. Mange har selvfølgelig ikke nett i de fattigste hyttene (noen har ikke engang strøm) men da har naboer og familie MED nett og strøm vært hjelpsomme. Dessuten var Gratton en av skolene som åpnet først, og har vært 100 % operativ siden 1. juni.

Det fine er at «ALLE» vil ha barna sine på Gratton.  Skolen ligger på «Topp 10» når det kommer til karakterer ved avgangseksamen, blant hundrevis av skoler i distriktet. Fordi det er så stor pågang fra lokalsamfunnet, har vi nå utvidet skolen og tilbudet. Tidligere i år konverterte to hus til flere klasserom på en nydelig tomt i nærheten, og de aller yngste elevene går nå der.

Det er fortsatt barn og ungdom som trenger hjelp ute i de rurale distriktene. Vi hjelper DEM også. Med mat og andre nødvendigheter. Men heldigvis har tidene bedret seg. Mange bor i bedre hus bygget av kommunen. Zulufadder har til nå bygget 57 hus. Og vi stopper ikke å hjelpe folk, så lenge det er behov. Og tusen takk til DERE som hjelper oss å hjelpe! Og gir alle disse flotte, vakre, begavete, og morsomme barna et FINT LIV!

Mot slutten av året ble det som normalt veldig hektisk med julegavepakking og utlevering. Stort sett alle gaver er nå gitt ut og bilder er sendt til fadderne. De få barna vi ikke fikk gitt til vil få gavene i januar. Tusen takk for alle bidrag – barna og familiene setter ekstremt stor pris på denne ekstra gesten fra kjente og ukjente venner på andre siden av kloden.

Ps. Pga tidspress må vi dessverre avlyse det vanlige nyhetsbrevet for desember, men fra januar er det på plass igjen.

Da gjenstår det bare ønske GOD JUL og et BEDRE nytt år!

Hilsen Mari og Silvia 💖

Se bilder fra julegaveutdeling