Bli Zulufadder

Tusen takk for din interesse for Zulufadder!
Arbeidet vårt er basert på det grunnleggende prinsippet om at gjennom utdannelse og selvstendighet skaper man et bedre og mer produktivt samfunn.


  • Allerede fadder? Logg inn.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hvem er vi?

Bli bedre kjent med oss som driver Zulufadder – hvem er vi?

Mari Maurstad

Grunnlegger

Mari Maurstad er en norsk skuespiller og forfatter. Hun er kjent for sitt arbeid på scenen og for bøkene hun skriver. Selv om hun er basert i Norge, følger hun Zulufadder alltid i sitt sinn og hjerte. Hun besøker prosjektet regelmessig og er involvert i alle store beslutninger.

Mari jobber ustoppelig med å finne nye faddere og sponsorer, samt vedlikeholde våre eksisterende sponsoravtaler.

Mari Maurstads historie

Dette er historien om Zulufadders grunnlegger, Mari Maurstad, om hvordan hun møtte Aurelia og hvordan det forandret livet hennes for alltid.

«Jeg kan ikke finne de riktige ordene. Fascinert, overrasket, begeistret, engasjert, involvert. Dette er hva som skjer når livet tar en vei du ikke hadde planlagt for. Du får en skikkelig «aha» opplevelse.

Jeg hadde aldri vært veldig opptatt av verken bistandsarbeid eller av Afrika. Men jeg antar at vi alle har en omsorgsfull kvalitet som kanskje ikke er så utviklet eller for opplagt. Det er derfor jeg visste hvordan barna i Afrika led! 

Men verden har alltid vært fylt med barn og voksne som trenger hjelp. Hver dag bombarderer TV og aviser oss med bilder av lidelse. Og i likhet med meg, er jeg sikker på at du tenker: «Jeg er så heldig og så velsignet som ikke å leve som de stakkars menneskene».

Men når du møter de barna som du tidligere bare har sett bilder av, så kan jeg love deg at et nytt rom i ditt hjerte vil åpne. Du vil da innse at all den energien du bruker til å tilfredsstille unødvendig underholdning og nytelser her hjemme, den samme kraften kan brukes til noe så mye mer givende! Som for eksempel å være en del av å gjøre en liten del av verden til et bedre sted å leve.

Jeg møtte Aurelia. Hvis jeg ikke hadde møtt henne, ville den lille byen Eshowe i Sør-Afrika ikke hatt flere hundre faddere fra hele Norge. Deres hjelp betyr at barna får mat, skolegang og andre nødvendigheter. Jeg var heldig! Jeg fant Aurelia. Hun var min «billett» til «Redd barna i Afrika-land». Gjennom henne opplevde jeg sannheten som sier: «Det er ved å gi at du får». Det er derfor jeg stoppet alt jeg var så veldig opptatt med hjemme, og dro til Afrika for å bo der en stund.

Hva jeg gjør er ikke imponerende. Hadde du møtt Aurelia samtidig, på samme måte, tror jeg du ville gjort det samme.»

Hilsen fra Mari

Silvia Hellesvik

Prosjektleder

Silvia har vært involvert med Zulufadder fra begynnelsen. I august 2006 reiste hun med Mari og to andre frivillige til Eshowe for å jobbe med prosjektet på fulltid. Hun bestemte seg for å bli og har vært organisasjonens prosjektleder siden.

Hennes funksjon er å overvåke den daglige driften av Zulufadder, samt kommunikasjon med sponsorer, prosjektimplementering og nye tiltak. Silvia sikrer at all informasjon knyttet til barn og familier vi støtter er oppdatert og gjort tilgjengelig for sponsorer, underlagt gjeldende personvernlover. Silvia er styremedlem både i Norge og Sør-Afrika, i tillegg til Gratton skole.

Nick Phillips

Administrasjon

Nick er gift med Silvia. Han jobbet tidligere som revisor, og har hovedansvaret for Zulufadders økonomi og regnskap. Han er medlem av Rotary Club of Eshowe og er tidligere distriktsguvernør i Rotary-distriktet 9370.

Gjennom Rotary Club of Eshowe har han hjulpet med å samle inn penger til Zulufadder, i samarbeid med Rotaryklubber i mange deler av verden. Sammen har de bygget dagsentre, skoletoaletter og bidratt til kjøp av biler, bøker og mat.

Mandla Zulu

Styreleder – Sør-Afrika

Reverend Mandla Zulu er fra Mhlatuzana-distriktet, et ruralt område som ligger ca 20 minutters kjøring fra Zulufadders hovedkontor i Eshowe.

Mandla har tjent sitt lokalsamfunn hele livet, og han har jobbet som privatsekretær for flere anglikanske biskoper i Zululand.

Siden 2005 har Mandla fungert som styreleder av Zulufadder, Sør-Afrika, og han har bidratt til vår suksess og vekst. Med sin fine tilnærming og dyp forståelse av zulu-tradisjonen og dens kultur er Mandla en innflytelsesrik mann i lokalsamfunnet.

Aurelia Mhlongo

Avdøde Aurelia Mhlongo’s historie

I november i 1998 etablerte den pensjonerte sykepleieren, Aurelia Mhlongo , en grønnsakshage  ved huset sitt i det rurale distriktet utenfor Eshowe.

Folk strømmet til for å kjøpe stiklinger fra meg. Ofte sendte de barna sine for å kjøpe. Mange av dem var svært underernærte. De hadde skitne klær og smilte aldri.

Jeg lærte dem å kjenne og de fortalte meg at de kunne gå sultne i flere dager. Stort sett bodde de alene i barnefamilier eller sammen med bestemødrene sine. Jeg rapporterte disse funnene til høvdingen og spurte om jeg fikk tillatelse til å mate disse barna i forsamlingshuset en lørdag. Høvdingen var positiv til det.  Etter hvert fikk jeg hjelp fra kvinner fra de lokale kirkene i distriktet. Sammen kokte vi suppe hver lørdag frem til 2004.

En dag kom presten med Mari Maurstad og noen andre norske turister. De donerte penger og Mari lovet å komme tilbake for å hjelpe meg. Jeg trodde ikke på henne, for jeg hadde hørt dette så mange ganger før. Jeg tok heldigvis feil. I mars 2005 kom hennes norske venninne, Rung Button fra Durban, (nå norsk konsul til Sør-Afrika) tilbake for å hjelpe meg med  de fattige barna og deres familier. »

Gud velsigne fadderne,
Aurelia Mhlongo